Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande, apel către toate statele NATO: Se teme de Rusia

François_Hollande_décembre_2013

Preşedintele francez François Hollande a lansat vineri un apel la menţinerea coeziunii între statele Alianţei Nord-Atlantice, în perspectiva summitului din luna iulie de la Varşovia, subliniind totodată că ''apărarea antirachetă a NATO nu este îndreptată împotriva Rusiei', transmite AFP.

 

'NATO nu caută inamici, ea nu este într-o postură agresivă şi cu atât mai puţin de provocare', a afirmat şeful statului francez la Paris, după o întrevedere cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, context în care a insistat pe 'necesitatea coeziunii Alianţei', cea care 'îi dă sens'.

 

'NATO trebuie să lucreze şi să evolueze pentru un singur obiectiv: cel la protejării Aliaţilor. De aceea, solidaritatea nu trebuie pusă la îndoială, iar fiecare dintre ţările ce formează Alianţa trebuie să fie atentă să menţină coeziunea', a subliniat Hollande.

 

După cum notează AFP, între statele NATO se manifestă divergenţe de abordare în ce priveşte atitudinea Alianţei faţă de Rusia, ţările est-europene fiind în mod special circumspecte faţă de Moscova.

 

'Apărarea antirachetă a NATO nu este îndreptată împotriva Rusiei. Ea nu va aduce atingere capacităţilor ruse de disuasiune. Ea nu este destinată decât asigurării apărării Alianţei împotriva unor ameninţări potenţiale neprovenite din zona euro-atlantică', a mai subliniat şeful statului francez, conform Agerpres.

 

Potrivit lui François Hollande, 'nu se pune problema ca NATO să intervină peste tot', întrucât 'nu aceasta este funcţia sa, nu acesta este mandatul său şi nu acesta este interesul său'.

 

'Cu certitudine, trebuie să abordăm ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, în Africa, ameninţările teroriste, dar nu revine NATO, nu aceasta este vocaţia sa, de a interveni, chiar dacă, de la caz la caz, poate exista un sprijin ce poate fi adus ţărilor care l-ar solicita', a adăugat preşedintele francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.