Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande, implicat în operaţiunile împotriva grupării Statul Islamic

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Preşedintele francez François Hollande se va afla vineri la bordul portavionului Charles de Gaulle desfăşurat în Marea Mediterană care participă la operaţiunile coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat marţi preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP. La întâlnirea cu echipajul de pe portavionul francez, preşedintele Hollande 'va sublinia angajamentul şi hotărârea Franţei în lupta împotriva acestei organizaţii teroriste', se arată în comunicat.

François Hollande s-a mai aflat pe 4 decembrie 2015 la bordul acestui portavion după atacurile din 13 noiembrie de la Paris în care au fost ucise 130 de persoane. Prezenţa preşedintelui Hollande 'va marca consolidarea contribuţiei Franţei la coaliţia' internaţională care luptă împotriva SI, a subliniat Palatul Elysee. Grupul aeronaval francez - Charles de Gaulle şi escorta sa de protecţie şi recunoaştere - este desfăşurat în estul Mediteranei din data de 30 septembrie pentru misiuni de lovituri aeriene şi de strângere de informaţii în Irak şi Siria. Misiunea sa a fost prelungită recent până la mijlocul lunii decembrie. Grupul aeronaval francez este angajat pentru a treia oară împotriva SI din ianuarie 2015. Portavionul Charles de Gaulle, singurul pe care îl deţine Franţa, se află în ultima sa misiune înainte de o pauză tehnică de 18 luni.

Hollande se va deplasa apoi în Cipru după vizita omologului său cipriot grec Nicos Anastasiades la sfârşitul lunii septembrie la Paris, conform Agerpres. 'Cei doi lideri vor discuta despre stadiul negocierilor privind reunificarea insulei', a precizat preşedinţia franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.