Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande 'regretă profund' criticile pe care le-a adus justiţiei

Preşedintele francez Francois Hollande 'regretă profund' criticile pe care le-a adus justiţiei, care au fost resimţite 'ca o rană de către magistraţi', într-o scrisoare adresată de şeful statului francez autorităţilor judiciare, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Citeşteşi: Alegerile din Muntenegru, duelul la distanţă dintre NATO şi Rusia

Şeful statului francez a evocat 'laşitatea' magistraturii în timpul unor confidenţe făcute în faţa a doi jurnalişti, a căror carte a apărut joi, provocând un val de indignare în lumea judiciară. Aceste declaraţii sunt 'fără legătură cu realitatea gândirii mele', notează preşedintele francez în scrisoarea sa adresată Consiliului magistraturii şi principalilor magistraţi din Franţa.

'Regret profund ceea ce a fost resimţit ca o rană de către magistraţi (...). Ţin să vă sigur de încrederea pe care o am în magistratură şi în cei şi cele care o fac să existe şi care merită cel mai mare respect', a continuat Hollande.

Citeşte şi: ATAC cu rachete în Antalya - FOTO/VIDEO

În cartea 'Un preşedinte nu ar trebui să spună asta', Hollande a evocat 'laşitatea' magistraturii. 'Această instituţie, (care) este o instituţie a laşităţii... pentru că toţi aceşti procurori, toţi aceşti înalţi magistraţi se camuflează, o fac pe virtuoşii... Ei nu iubesc politica. Justiţia nu iubeşte politica', a declarat el.

Şeful statului francez şi-a atras furia instituţiei judiciare. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), însărcinat să-l asiste pe preşedinte 'în funcţia sa constituţională de garant al independenţei autorităţii judiciare', a denunţat aceste declaraţii ca fiind 'periculoase şi injuste'.

Citeşte şi: Nicolas Sarkozy atrage atenţia asupra unor noi posibile atacuri teroriste

Favoritul din alegerile primare ale dreptei franceze, Alain Juppe, a estimat, la rândul său, că prin asemenea afirmaţii Francois Hollande 'a demonstrat încă o dată că nu este la înălţimea funcţiei sale'.

Magistraţii francezi au luat act vineri de 'începutul de explicaţie' al lui Francois Hollande.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.