Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Sarkozy atrage atenţia asupra unor noi posibile atacuri teroriste

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy s-a folosit de dezbaterea electorală de joi seară în cadrul campaniei pentru alegerile primare ale conservatorilor pentru a atrage atenţia asupra unor noi posibile atacuri teroriste, transmite DPA, potrivit agerpres.

"Întrebarea nu este dacă, ci când va avea loc următorul atac", a spus Sarkozy în cadrul dezbaterii cu alţi şase politicieni francezi care luptă pentru nominalizarea conservatorilor în cursa pentru preşedinţie de anul viitor.

Citeşte şi: 'Bibi' Netanyahu critică dur proiectele Unesco din Ierusalim

Într-un an în care au fost înregistrate mai multe atacuri sângeroase în Franţa, Sarkozy şi principalul său contracandidat, Alain Juppe, s-au concentrat pe terorism.

Sarkozy s-a exprimat în favoarea închiderii extremiştilor islamişti periculoşi, ca măsură de precauţie. Juppe a insistat că judecătorul este cel care trebuie să dea o decizie finală în legătură cu astfel de măsuri. În dezbaterea de joi, Juppe a insistat că trebuie să existe o 'linie roşie' peste care să nu se treacă.

Nicole a lovit cu putere Bermude

Juppe, care a fost prim-ministru în timpul lui Jacques Chirac, şi Sarkozy s-au plasat bine în sondajele realizate printre alegătorii francezi, însă cele mai recente sondaje îl dau în frunte pe Juppe.

Cei doi candidaţi au abordat strategii de campanie diferite. Discursul lui Sarkozy pare a ţinti către alegătorii cu poziţii mai conservatoare, uneori chiar anti-imigraţie, în timp ce Juppe face apel la stabilitate.

Abordarea conciliantă a lui Juppe la chestiuni sensibile precum migraţia şi identitatea, probleme care au divizat Franţa în ultimii ani, i-au adus critici din partea altor candidaţi şi a unor analişti, care îl consideră 'naiv' în faţa fenomenului radicalizării.

Citeşte şi: The New York Times respinge acuzaţiile de defăimare ale lui Donald Trump

Pe de altă parte, Sarkozy a adoptat o poziţie atât de dură în problema integrării, încât a fost criticat de fondatorul Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, că ocupă poziţia politică asociată în mod tradiţional cu extrema-dreaptă.

Ceilalţi candidaţi sunt fostul premier Francois Fillon, parlamentarii Nathalie Kosciusko-Morizet şi Bruno Le Maire şi viceprimarul oraşului Meaux, Jean-Francois Cope.

La dezbatere a luat parte şi un candidat care, spre deosebire de ceilalţi şase, nu aparţine partidului Les Republicaines: Jean-Frederic Poisson, deputat al Partidului Creştin Democrat.

Alegerile primare ale conservatorilor sunt programate să aibă loc în două tururi, la 20 şi 27 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.