Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frank-Walter Steinmeier a condamnat arderea steagurilor israeliene la marşurile de protest faţă de decizia SUA privind Ierusalimul

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, a condamnat marţi arderea steagurilor israeliene ca modalitate de protest faţă de decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala legitimă a statului evreu, relatează agenţia DPA. Astfel de acte ''sunt nu numai inacceptabile, ci şi insuportabile'', a afirmat Steinmeier în cursul unei vizite în Ghana, conform Agerpres.

În opinia şefului statului german, decizia SUA referitoare la Ierusalim ''nu justifică în nici un fel'' ura împotriva Israelului şi denigrarea evreilor din Germania. Marţi, poliţia germană a anunţat că va interveni în cursul unui marş de protest al unor organizaţii arabe împotriva deciziei SUA privind Ierusalimul dacă participanţii încearcă să ardă steaguri israeliene.

Potrivit unui purtător de cuvânt, poliţia va monitoriza marşul, care va avea loc în cursul zilei în zona principalei gări feroviare din Berlin, şi, dacă va fi necesar, va interveni. Arderea steagurilor şi marşurile antiisraeliene după decizia preşedintelui american Donald Trump privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului au fost condamnate şi de cancelarul german Angela Merkel.

Criticii spun însă că decizia SUA subminează eforturile de a se ajunge la soluţia a două state cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a precizat că se aşteaptă ca aproximativ 500 de persoane să participe la marşul antiisraelian, dar a refuzat să comenteze ce organizaţii arabe sau palestiniene au organizat acţiunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.