Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frans Timmermans anunță că se va deplasa în Rusia pentru a discuta despre măsuri în sensul protejării climei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Frans Timmermans

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Pactul ecologic european, a anunţat vineri că se va deplasa în Rusia, în următoarele săptămâni, pentru a discuta despre măsuri în sensul protejării climei, înaintea summitului ONU de la Glasgow.

Rusia, unul dintre cei mai mari producători de petrol şi gaz din lume, este supusă presiunilor pentru a fixa ţinta eliminării emisiilor poluante înaintea "Conferinţei părţilor pe tema schimbărilor climatice" (COP26), care va fi organizată de Naţiunile Unite în oraşul britanic Glasgow în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie.

"Atunci când vorbeşti cu oficialii ruşi, au mereu condiţionalităţi şi întrebări, dar vor de fiecare dată să fie parte din succesul acestor acţiuni. Ei au mult de pierdut, eliminarea dioxidului de carbon din economia lor este o provocare, dar în mod clar nu este imposibil", a declarat Frans Timmermans, citat de agenţia Reuters.

Rusia a anunţat un plan de reducere a emisiilor poluante până în 2030 la 70% din nivelul existent în 1990.

Frans Timmermans nu a dezvăluit cu cine se va întâlni în Rusia, dar s-a declarat optimist privind rezultatele Conferinţei ONU pe tema climei, informează Mediafax.ro.

"Cred că există voinţa generală chiar şi la cei mai reticenţi astfel încât să contribuie la succesul reuniunii de la Glasgow", a subliniat Frans Timmermans, aflat la Milano, pentru pregătirea Conferinţei ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.