Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frans Timmermans i-a luat fața lui Manfred Weber și va fi președintele Comisiei Europene: Donald Tusk a venit cu un pachet de propuneri

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, propune un acord la pachet Parlamentului European care prevede ca funcţia de preşedinte al Comisiei Europene să ajungă la un social-democrat, în timp ce Partidul Popular European ar urma să primească alte două funcţii de top, au declarat eurodeputaţi citaţi de dpa.

Deşi Donald Tusk nu a avansat nume, potrivit dpa, olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a fost candidatul cap de listă al Partidului Socialiştilor Europeni (PES) pentru alegerile din mai. Desemnarea sa s-ar confrunta însă cu o opoziţie puternică din partea unor statele membre central-europene, informează agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă face noi comentarii! ‘Viorica Vasilica Dăncilă s-a impus ca fiind serioasă și tare pe tocuri și a predat ștafeta, ca să râdem de cineva la nivel de PSD’

În conformitate cu acordul propus de Tusk, centru-dreapta ar urma să beneficieze de postul de Înalt Reprezentat al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate şi de funcţia de preşedinte al Parlamentului European. La rândul lor, liberalii ar urma să ocupe postul de preşedinte al Consiliului European, deţinut în prezent de Donald Tusk, un reprezentant al PPE, susţin eurodeputaţii citaţi.

Liderii UE speră să ajungă la un acord în timpul unei întrevederi la cină, care va avea loc la 18.00 CET (ora României 19.00), sau în timpul întâlnirii de la micul dejun, care va avea loc luni dimineață.

Citește și: Sorin Grindeanu transmite un mesaj! ‘Te-a fluierat’

Președintele Parlamentului European trebuie ales până la prima ședință, care va avea loc marți la Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.