Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a declanșat tăvălugul pentru iPhone: Belgia, Olanda și Germania fac anchete legate de radiații

Apple
iPhone 5G low-cost

Autoritățile din Belgia, Olanda și Germania au anunțat că fac anchete legate de scandalul iPhone 12. Decizia a fost luată după ce Franța a decis să oprească vânzările telefonului despre care s-a spus că emite un nivel prea mare de radiații, potrivit BBC. Mai multe țări europene spun că vor face investigații după ce Franța a ordonat Apple să înceteze vânzările. Este vorba despre Belgia, Olanda și Germania care au anunțat că analizează problema, scrie Mediafax.

ANFR, autoritatea franceză care controlează domeniul frecvențelor radio i-a solicitat gigantului tehnologic să remedieze telefoanele existente. De asemenea, i-a recomandat Apple să recupereze toate telefoanele vândute în țară dacă nu poate rezolva problema printr-o actualizare software.

Apple a declarat pentru BBC că va contesta studiul ANFR. Totodată, compania a anunțat că a furnizat autorității de reglementare rezultatele altor cercetări care arată că dispozitivul respectă toate regulile relevante.

Și Organizația Mondială a Sănătății a încercat să diminueze temerile cu privire la radiațiile emise de telefoanele mobile. Pe situl său a anunțat că nu există dovezi care să concluzioneze că expunerea la câmpuri electromagnetice de nivel scăzut este dăunătoare pentru oameni.

IPhone 12 a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2020 și încă este vândut în toată lumea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.