Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa a deschis o nouă anchetă după primirea unor ameninţări cu moartea

Charlie Hebdo

Justiţia franceză a deschis o nouă anchetă după recentele ameninţări cu moartea care vizau revista satirică Charlie Hebdo, ţinta unui atentat jihadist în ianuarie 2015, au informat vineri surse judiciare, relatează AFP. Charlie Hebdo a depus plângere joi pentru 'ameninţări' primite pe pagina sa de Facebook, a declarat Eric Portheault, unul dintre acţionarii ziarului.'(Ameninţările) nu se opresc', a adăugat el.

Procuratura din Paris a deschis o anchetă preliminară pentru 'ameninţări cu moartea materializate în scris', a precizat o sursă judiciară. Investigaţiile se referă la câteva zeci de mesaje primite în perioada iulie-august, a precizat sursa citată. Prima anchetă preliminară deschisă în luna iunie după ameninţările anterioare cu moartea este încă în curs de desfăşurare. 'Ameninţările au început la jumătatea lunii iulie, însă acest lucru s-a întâmplat şi marţi', a declarat Eric Portheault, amintind că nu este prima dată când depune o plângere pentru ameninţări.

Charlie Hebdo a difuzat marţi pe pagina sa de Facebook prima pagină a ediţiei din 10 august a ziarului care prezintă un bărbat cu barbă şi o femeie cu văl care fug dezbrăcaţi pe plajă, cu mesajul 'Musulmani... dezlănţuiţi-vă!'. 'Nu putem lăsa ameninţări, insulte, remarci rasiste. Este imposibil. În special ameninţări cu moartea. Pe 10 august, ni s-a spus 'în 20 de zile, atentat' ', a mai spus Portheault, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.