Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a renunțat la organizarea Cupei Mondiale de Rugby în XII din 2025

quinzemondial.com
rugby

Franţa renunţă la organizarea Cupei Mondiale de Rugby în XIII din 2025 din cauza unei probleme de "viabilitate financiară", a anunţat luni Comitetul de organizare al competiţiei, scrie AFP.

"Consiliul de administraţie a decis să renunţe la organizarea acestei competiţii internaţionale, pe care Liga Internaţională de Rugby o încredinţase Franţei", se arată într-un comunicat de presă. "În ciuda tuturor eforturilor Comitetului de organizare, riscul unui deficit financiar nu a putut fi exclus".

"Condiţiile de viabilitate financiară, cerute iniţial de stat pentru a susţine proiectul, puse în ianuarie 2022, nu au fost îndeplinite în totalitate", au precizat organizatorii.

Dacă ar fi rămas "în picioare", urma să fie, după 1954 şi 1972, cea de-a treia ediţie a Cupei Mondiale de rugby în XIII care s-ar fi disputat în Franţa, în 2000 şi 2013 evenimentul fiind asigurat de o co-organizare Franţa - Marea Britanie - Irlanda.

Aşa cum se ştie, Franţa va găzdui Cupa Mondială de Rugby 2023 în perioada 8 septembrie - 28 octombrie, la care va fi prezentă şi România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.