Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța accelerează în Europa: lovitură care va schimba peisajul economic/ Video

baterii

Franţa a inaugurat marţi o gigafabrică de producţie de baterii, prima dintre cele patru astfel de fabrici pe care companii europene şi asiatice intenţionează să le construiască în nordul ţării, transmite Reuters, informează News.ro.

Dezvoltarea fabricii, de către Automotive Cells Company, un joint-venture între Stellantis, Mercedes şi TotalEnergies, implică investiţii totale de 2 miliarde de euro (2,20 miliarde de dolari), jumătate din această sumă fiind oferită de statul francez şi autorităţile locale.

Acesta evidenţiază cursa dintre guvernele europene pentru a atrage producătorii mondiali de maşini, în timp ce încearcă să aducă furnizorii de componente pentru vehicule electrice mai aproape de principalele lor pieţe.

”Noua fabrică a ACC marchează o piatră de hotar cheie în transformarea Europei pentru a-şi face industria auto mai rezistentă, competitivă şi durabilă, inclusiv în era electrică”, a declarat Ola Källenius, directorul general al Mercedes-Benz, înainte de inaugurare.

Fabrica va începe producţia de baterii litiu-ion la sfârşitul acestui an, cu o capacitate iniţială de 13 gigawaţi oră (GWh), care va fi crescută până la aproximativ 40 GWh, suficientă pentru a dota aproximativ 500.000 de maşini pe an.

Se estimează că fabrica va contribui la crearea a până la 2.000 de locuri de muncă până în 2030, au spus companiile şi autorităţile regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.