Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franta anunta construirea unei ''tabere umanitare'' în Calais

imigranti

Anuntul privind construirea unei ''tabere umanitare'' în Calais (nordul Frantei), unde mii de imigranti traiesc în conditii mizerabile, i-a atras luni guvernului francez un nou val de critici din partea opozitiei de dreapta si a extremei drepte, relateaza AFP.

Premierul francez, Manuel Valls, a anuntat în mod oficial proiectul, programat pentru ''începutul lui 2016'', în cursul unei vizite în Calais, unde a fost însotit de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Bruxellesul va acorda Parisului un ajutor european de 5 milioane de euro pentru a finanta tabara, prevazuta sa primeasca 1.500 de persoane, a anuntat Timmermans.

Initiativa, primita bine de catre asociatiile pentru apararea imigrantilor, a stârnit însa furia presedintei Frontului National (extrema dreapta, eurofoba si antiimigratie), Marine Le Pen, care l-a acuzat pe premier ca ''sacrifica'', în numele dogmelor UE, Calais.

Din partea opozitiei de dreapta, eurodeputata Rachida Dati, fost ministru al justitiei în timpul ex-presedintelui Nicolas Sarkozy, l-a acuzat la rândul sau pe Valls ca se face ''complicele traficantilor'' si lanseaza un apel la imigratie.

Primarita din Calais, Natacha Bouchart, membra a partidului Republicanii (LR), formatiunea lui Sarkozy, si-a exprimat însa satisfactia din punct de vedere umanitar, solicitând totodata o compensatie economica pentru orasul sau.

Calais, unde mii de straini cauta sa ajunga în Marea Britanie, este unul dintre punctele de stationare a imigrantilor, în cadrul celui mai mare val de imigratie cu care se confrunta Europa de la cel de-al doilea razboi mondial, ce suscita puternice dezbateri în mai multe tari membre ale Uniunii Europene.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.