Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa așteaptă 'un semnal de solidaritate mai puternic şi vizibil' la nivelul UE, în faţa crizei cauzate de coronavirus

Motion Array
Franta steag

Franţa aşteaptă de la reuniunea liderilor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene, reuniune ce se desfăşoară marţi prin conferinţă video, "un semnal de solidaritate mai puternic şi vizibil" în faţa crizei cauzate de noul tip de coronavirus, a anunţat Preşedinţia franceză, informează AFP.

"Trebuie să dăm un semnal la cel mai înalt nivel de coordonare", a subliniat Preşedinţia franceză înainte de începerea acestei reuniuni decisă cu o zi înainte la iniţiativa lui Emmanuel Macron, potrivit Parisului, conform Agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

"Europa nu poate fi continentul pasivităţii" în timp ce SUA, China sau Japonia şi-au făcut publică determinarea de a-şi susţine economia în faţa impactului crizei, potrivit Palatului Elysee.

Această conferinţă video îi reuneşte pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, şi a Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, alături de cei 27 de şefi de stat şi de guvern.

Citește și: Raed Arafat face acuzații grave: ‘Trebuia să avem stocuri de acum doi ani’

Ea ar trebui să permită o analiză a crizei sanitare, căutarea unui vaccin şi a unui răspuns la consecinţele economice. Dincolo de măsurile pe termen scurt, în special cele de susţinere a întreprinderilor, "trebuie pregătit un răspuns economic profund", inclusiv "bugetar", estimează Parisul.

Potrivit Palatului Elysee, solidaritatea în cadrul UE "nu este atât de puternică şi vizibilă" şi trebuie "întărită pe o bază pragmatică", "nu într-un mod birocratic şi centralizat".

Această reuniune extraordinară este organizată cu două săptămâni înainte de un summit european prevăzut să aibă loc la Bruxelles în 26-27 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.