Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, atac dur la adresa Poloniei după adoptarea legii privind Holocaustul: Nu ar trebui să rescriem istoria

lagar holocaust

Franţa critică controversata lege cu privire la Holocaust promulfată de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, spunând că textul de lege este „imprudent” şi că nu ar trebui rescrisă istoria, scrie BBC. „Nu ar trebui să rescriem istoria, nu este niciodată o idee bună”, a declarat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe.

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a promulgat marţi legea care interzice acuzarea Poloniei de complicitate la crimele naziste comise pe teritoriul său în timpul ocupării germane. Statele Unite şi-au exprimat, de asemenea, dezamăgirea faţă de situaţie, iar Israelul este îngrijorat că legea ar putea îngropa adevărul privind rolurile jucate de anumiţi polonezi. Există, de asemenea, riscul ca unii supravieţuitori ai Holocaustului care au depus mărturii incriminatorii privind cetăţenii polonezi să fie puşi sub urmărire penală.

Într-un discurs televizat, preşedintele polonez Andrzej Duda a spus că scopul legii este să protejeze imaginea Poloniei la nivel internaţional. „Proiectul de lege protejează interesele poloneze, ne protejează demnitatea şi adevărul istoric, pentru a nu fi defăimaţi ca ţară şi ca naţiune”, a afirmat Duda. El a adăugat că va trimite proiectul de lege către Curtea Constituţională pentru a verifica dacă textul respectă Constituţia, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.