Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța caută 25.000 de voluntari pentru testarea mai multor vaccinuri anti-Covid

The Times
coronavirus vaccin

Franţa a făcut apel la 25.000 de voluntari adulţi care să se înscrie pentru o serie de teste clinice pe scară largă în care va fi evaluată siguranţa şi eficacitatea câtorva vaccinuri candidate împotriva COVID-19, transmite joi Reuters, potrivit Agerpres.

Fazele II şi III ale testelor clinice, care ar putea începe în curând în această lună, se vor desfăşura în 24 de spitale din ţară. Voluntarii sunt invitaţi să se înscrie online.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

În prezent nu există niciun vaccin aprobat la nivel internaţional pentru prevenirea COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, care a făcut peste un milion de victime la nivel mondial.

INSERM (Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale), responsabil de acest proiect, nu a precizat ce vaccinuri vor fi testate, menţionând că discută în prezent cu producători farma, urmând să aleagă spre testare 'cele mai promiţătoare' vaccinuri candidate.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

La ora actuală, mai mult de 150 de vaccinuri potenţiale sunt dezvoltate şi testate pentru stoparea pandemiei de COVID-19, 38 dintre ele în teste clinice pe oameni, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.