Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța critică UEFA și ar fi dorit ca politicul să dicteze înainte de meciul Germania - Ungaria, pentru ca Allianz Arena să fie luminat în culorile curcubeului

news.in-24.com
allianz arena

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a declarat, marţi, că "regretă" refuzul UEFA de a permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, la meciul Germania-Ungaria de miercuri, din cadrul Grupei B a Euro-2020, potrivit news.ro.

"Regret această decizie, cred că ar fi fost un simbol foarte puternic. Este dincolo de un mesaj politic, este un mesaj de valori profunde", a declarat el, pentru AFP, la sosirea la o întâlnire cu omologii săi europeni, organizată în Luxemburg.

El şi-a exprimat foarte puternica îngrijorare a Franţei cu privire la legea adoptată recent în Ungaria, care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

Această lege "creează în mod clar discriminare faţă de o orientare sexuală, faţă de homosexualitate, pe care o asimilează unei forme de ameninţare sau propagandă, nu se poate accepta acest discurs, nu se poate accepta această încălcare a valorilor”, a continuat secretarul de stat, indicând că Franţa împărtăşeşte aceste îngrijorări cu Benelux şi Germania.

UEFA a refuzat, marţi, cererea oraşului München de a-şi ilumina stadionul în culorile curcubeului, explicând că este o "organizaţie neutră din punct de vedere politic". Cu toate acestea, forul european a propus date alternative pentru o astfel de iluminare.

Clément Beaune a indicat că Franţa "are în vedere" iniţiative similare pe stadioanele sale.

"Ne gândim la asta cu ministrul Sporturilor (n.r. - Roxana Mărăcineanu), pentru a demonstra acest ataşament european în timpul Euro-2020 faţă de valorile noastre esenţiale", a declarat el.

Clément Beaune a mai luat apărarea comunităţilor LGBT. În ultimele luni, el s-a pronunţat de mai multe ori pentru a apăra drepturile homosexualilor, în special în Polonia. El a calificat drept un "scandal absolut" stabilirea unor zone "libere de ideologie LGBT" în mai multe municipalităţi din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.