Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa deblochează 500.000 de euro pentru a ajuta la renovarea Muzeului de Artă Modernă 'Sursock' din Beirut

News.ro
Muzeul Sursock din Beirut

Franţa deblochează 500.000 de euro pentru a ajuta Muzeul "Sursock" din Beirut, sumă care va finanţa restaurarea unei părţi din vitraliile faţadei, pulverizată de explozia din portul capitalei libaneze, precum şi reabilitarea primului etaj al clădirii, scrie Le Figaro.

Muzeul de Artă Modernă Sursock, situat la mai puţin de un kilometru de portul oraşului, nu a fost ocolit de explozia devastatoare din august 2020 care a ucis 200 de persoane şi a rănit mii, potrivit news.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

Vitraliile faţadei au fost pulverizate, primul etaj şi uşile distruse. 57 de opere de artă din colecţie au fost avariate şi aşteaptă să fie restaurate.

În faţa distrugerilor, care au împins Libanul în cea mai gravă criză financiară şi politică din istoria sa, Franţa a promis ajutor. O iniţiativă care vine după lansarea fondului internaţional RestART Beirut, dedicat renovării. Astfel, ţara va primi un ajutor financiar de 500.000 de euro - evaluarea globală a pagubelor se ridică la trei milioane de dolari.

Muzeul "Nicolas Ibrahim Sursock" a devenit din anii 1960 un arc cultural major al oraşului Beirut, găzduind opere ale artiştilor locali din anii 1800 până în 2000, precum şi arhive rare şi artefacte islamice şi otomane, potrivit ARTnews.

Clădirea în stil veneţian, care a suferit deja distrugeri în timpul războiului civil din 1975 până în 1990, necesită lucrări ample de renovare timp de 10 ani. Reconstrucţia sa, care se va întinde pe o perioadă de un an, va permite Beirutului să renască.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.