Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în Franța: Emmanuel Macron și Marine Le Pen sunt aproape la egalitate înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale (sondaj)

intenție vot, franța, alegeri prezidențiale

Cu două zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, un nou sondaj, realizat de Elabe-Opinion, pentru BFMTV/L'Express/SFR, îi arată din nou pe Emmanuel Macron și Marine Le Pen aproape la egalitate. Primul este creditat cu 26% din intențiile de vot față de 25%, informează publicația entreprendre.fr. Niciodată diferența nu a fost atât de strânsă, relatează sursa citată.

Cei doi concurenți sunt în frunte și, de departe, de când Jean-Luc Mélenchon se află pe locul trei, cu 17,5%. Eric Zemmour ar obține 8,5%, Valérie Pécresse, 8%, Yannick Jadot, 4%, Nicolas Dupont-Aignan, 1,5%, Fabien Roussel, 2,5%, Jean Lassalle, 2,5%, Anne Hidalgo, 2%, Philippe Poutou, 1% și Nathalie Artaud, 0,5%.

În turul al doilea decalajul se reduce brusc, Marine Le Pen ar obține 49% din intențiile de vot față de 51% pentru Emmanuel Macron.

Absența la vot ar putea atinge nivelul istoric duminica viitoare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Potrivit previziunilor institutului Odoxa, pentru Le Figaro, 27,4% dintre francezi au declarat că nu intenționează să meargă la urne pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Joia aceasta, într-un comunicat, a fost anunțat: "Pentru a încerca să încurajeze tinerii să voteze, guvernul francez a încheiat un parteneriat cu rețeaua de socializare Snapchat, prin aplicații bazate în special pe realitatea augmentată. Mesajele vor fi difuzate de "influenceri" pentru a încuraja generațiile mai tinere să voteze."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.