Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța face presiuni asupra României și colegilor din UE, de teama revenirii pandemiei - Se cer măsuri mai dure față de călătorii din China

europa ue sparge tandari

Franţa a cerut duminică colegilor din Uniunea Europeană să testeze pentru COVID-19 călătorii chinezi, după ce Parisul a decis să facă acest lucru pe fondul unei epidemii care afectează țara, transmite agenția Reuters.

Italia și Spania solicită, de asemenea, efectuarea de teste în cele 27 de state membre ale UE, dar oficialii din domeniul sănătății din blocul european nu au reușit să ajungă la un acord asupra unui curs comun. Săptămâna aceasta vor urma alte discuții între liderii europeni.

Începând de duminică, Franța va solicita călătorilor din China să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte de plecare, iar cei sosiţi vor fi testaţi aleatoriu.

"Franța va face presiuni pentru ca această metodologie să fie aplicată în întreaga UE", a declarat ministrul francez al sănătății, Francois Braun.

Întrebat despre faptul că un călător chinez cu COVID-19 ar putea, deocamdată, să aterizeze într-o altă țară din UE și apoi să călătorească necontrolat în Franța, Beaune a spus: "Acesta este motivul pentru care trebuie să ne coordonăm (în întreaga UE), pentru a fi mai eficienți".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.