Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța îl refuză pe Zelenski: Parisul nu vrea să ofere hărți care ar facilita un atac asupra Belarusului (Le Monde)

24 north
ucraina belarus

Publicația franceză „Le Monde” susține că Parisul refuză să ofere Kievului o hartă digitală a Belarusului. Publicația citează surse proprii, potrivit cărora autoritățile ucrainene ar fi cerut Parisului o hartă digitală a teritoriului Belarusului, dar Franța a refuzat.

Hărțile digitale, sau DTED, digital elevation data, detaliază terenul, precum și enumeră obstacolele - cum ar fi liniile de înaltă tensiune sau turbinele eoliene - și echipamentele militare, care ar putea reprezenta un pericol pentru piloți, scrie publicația. Toate aceste informații permit avioanelor de luptă sau dronelor să efectueze misiuni la altitudini joase.

Potrivit expertului intervievat de Le Monde, aceste hărți, create cu ajutorul sateliților și actualizate în permanență, i-ar putea ajuta pe ucraineni să folosească drone pentru a lovi un obiectiv în Belarus, așa cum au făcut deja de mai multe ori în Rusia, în special în regiunea Belgorod, notează ziarul.

Parisul și-a justificat refuzul prin faptul că Franța va sprijini invariabil Ucraina atâta timp cât este vorba de protejarea teritoriului ucrainean, dar este exclusă participarea la operațiuni pe teritoriul altor state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.