Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța insistă pentru soluția cu două state pentru pacea în Orientul Mijlociu

orientul mijlociu

Franţa a insistat miercuri asupra necesităţii unei soluţii cu două state prin respectarea dreptului internaţional, a doua zi după prezentarea de către preşedintele american Donald Trump a planului său de pace pentru Orientul Mijlociu, informează AFP, potrivit Agerpres.

Parisul 'îşi exprimă convingerea că soluţia cu două state, în conformitate cu dreptul internaţional şi parametrii internaţionali agreaţi, este necesară pentru stabilirea unei păci juste şi durabile în Orientul Mijlociu', a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe francez într-un comunicat.

Franţa 'va continua să acţioneze în acest sens în coordonare cu SUA, cu partenerii săi europeni şi cu toţi cei care pot contribui la realizarea acestui obiectiv', a afirmat reprezentanta diplomaţiei franceze.

Planul de pace american acordă numeroase concesii statului israelian şi a fost respins cu vehemenţă de către autorităţile palestiniene.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Acesta prevede în special recunoaşterea anexării de către Israel la teritoriul său a coloniilor înfiinţate în Cisiordania ocupată, în special în Valea Iordanului, încălcând astfel dreptul internaţional, potrivit ONU.

Un viitor stat palestinian între aceşti parametri este sub ceea ce aspiră palestinienii, care revendică totalitatea teritoriilor ocupate din 1967 de Israel.

La scurt timp după prezentarea planului său de către Donald Trump, ONU a subliniat că respectă frontierele definite în 1967.

Franţa 'va rămâne atentă să fie respectate şi să se ţină cont de aspiraţiile legitime atât ale israelienilor, cât şi ale palestinienilor', a subliniat purtătoarea de cuvânt a instituţiei de pe Quai d'Orsay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.