Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa îşi manifestă solidaritatea cu femeile turce după ce Ankara a părăsit Convenţia de la Istanbul care le proteja

Motion Array
Franta steag

Franţa a deplâns sâmbătă decizia Turciei de a părăsi Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, afirmând că această decizie "va afecta femeile turce", informează AFP.

"Franţa regretă profund decizia autorităţilor turce de a se retrage din Convenţia de la Istanbul a Consiliului Europei în condiţiile în care Turcia a fost prima ţară care a ratificat-o în 2011", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului francez de externe.

"Această decizie va afecta în primul rând femeile turce, faţă de care Franţa îşi exprimă întreaga solidaritate", a adăugat Agnes von der Muhll.

"Această decizie marchează, într-un context mai general, un nou declin în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, din care drepturile femeilor fac parte integrantă", a subliniat von der Muhll.

Semnată în 2011, Convenţia de la Istanbul obligă guvernele statelor membre să adopte o legislaţie care să pedepsească violenţa în familie şi abuzuri similare, inclusiv violul conjugal şi mutilarea genitală feminină.

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în Turcia pentru a-i cere preşedintelui Recep Tayyip Erdogan să revină asupra acestei decizii, în contextul în care cazurile de feminicid au crescut în ultimul deceniu în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.