Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța lovește în regimul de la Damasc - Unchiulu lui Bashar al-Assad este condamnat la 4 anide în chisoare și pierede o sumă imensă

macron Bashar al-Assad

Rifaat al-Assad, unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a fost condamnat miercuri la Paris la patru ani de închisoare pentru construirea frauduloasă în Franţa a unui vast imperiu imobiliar estimat la 90 de milioane de euro, relatează AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Tribunalul a dispus de asemenea ca toate proprietăţile lui Rifaat al-Assad din Franţa să fie confiscate, la fel şi o proprietate în valoare de 29 de milioane de euro din Londra.

Rifaat al-Assad, în vârstă de 82 de ani, absent de la deliberări, însă reprezentat de avocaţii săi, a fost găsit vinovat de spălare de bani în grup organizat proveniţi din deturnare de fonduri publice siriene, între 1996 şi 2016.

Unchiul preşedintelui sirian, rezident britanic aflat în fruntea unui imperiu imobiliar din Europa, care se prezintă în prezent drept un adversar al nepotului său Bashar al-Assad, este condamnat şi pentru spălare de bani din fraudă fiscală în formă agravantă, precum şi pentru angajare fictivă a unor lucrători domestici.

Printre proprietăţile confiscate de justiţie în Franţa se numără două hoteluri din Paris, 40 de apartamente, un castel şi o herghelie în regiunea pariziană.

Denunţând o decizie "care nu are nicio bază obiectivă", avocaţii săi au spus că "vor face imediat apel".

Fratele fostului preşedinte sirian Hafez al-Assad, el a condus forţele de elită ale securităţii interne (Brigăzile de apărare), unitate care a înăbuşit în sânge în 1982 o insurecţie islamistă la Hama. A fost obligat să plece în exil în 1984 după o lovitură de stat eşuată împotriva fratelui său Hafez, preşedinte din 1971 până în 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.