Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa nu va aplica sancţiuni în dosarul pescuitului, înaintea unei reuniuni prevăzute pentru joi

Agerpres - Reuters
vase pescuit

Franţa nu va aplica sancţiuni britanicilor înaintea unei reuniuni ministeriale care urmează să aibă loc, joi, la Paris, la care ministrul britanic pentru Brexit David Frost este invitat pentru a soluţiona disputa privind pescuitul, a anunţat luni preşedinţia franceză, relatează AFP preluat de agerpres.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, l-a invitat pe ministrul britanic pentru Brexit ''la o discuţie aprofundată'' şi ''măsurile anunţate şi pregătite de Franţa nu vor fi aplicate înainte de această reuniune'' pentru a promova dialogul, a adăugat Parisul, care ameninţase cu sancţiuni încă de luni, de la miezul nopţii.

Autorităţile franceze şi-ar putea intensifica controalele frontaliere şi sanitare asupra mărfurilor provenite din Regatul Unit şi ar putea să nu permită accesul ambarcaţiunilor de pescuit britanice în porturile sale.

Parisul a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană şi a denunţat mai ales solicitarea Londrei de a renegocia protocolul nord-irlandez din cadrul Acordului de retragere. Acest protocol vizează menţinerea integrităţii pieţei unice europene.

În virtutea Acordului privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice dacă au operat acolo şi înainte. Însă francezii şi britanicii au opinii divergente privind natura şi amploarea documentelor justificative care trebuie furnizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.