Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Peste 2.000 de străini din "prima linie" în timpul epidemiei au primit cetăţenie franceză

Complete France
alegeri franta

Mai mult de 2.000 de lucrători străini care au fost "în prima linie" în Franţa în timpul epidemiei de coronavirus şi "au demonstrat ataşamentul lor faţă de Naţiune" au primit cetăţenia franceză, a anunţat miercuri Ministerul de Interne al Franţei.

"Până acum, 2.009 persoane au obţinut cetăţenia franceză, dintre care 665 de copii", în cadrul unei proceduri accelerate, a detaliat ministerul într-un comunicat citat de Agerpres via AFP.

În septembrie, ministrul delegat pentru cetăţenie, Marlene Schiappa, le-a dat prefecţilor instrucţiunea de a "accelera" şi "facilita" acest acces la cetăţenia franceză pentru persoanele care "au contribuit activ" la lupta împotriva COVID-19, între care profesionişti în domeniul sănătăţii, agenţi de securitate sau de întreţinere, bone, casieri, menajere, gunoieri.

De atunci, "peste 8.000 de cereri au fost depuse la prefecturile de pe întreg teritoriul" Franţei, potrivit comunicatului, care precizează că "dosarele sunt în prezent în curs de examinare şi vor fi analizate cu cea mai mare atenţie".

Instrucţiunile transmise prefecţilor le permit inclusiv să utilizeze noţiunea de "servicii devenite importante" pentru a reduce la doi ani în loc de cinci durata minimă de rezidenţă cerută în Franţa.

Totuşi, în total, 61.371 de persoane au obţinut în 2020 cetăţenia franceză, cu 20% mai puţini decât anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.