Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa. Prima 'sală de consum de droguri' primeşte 200 de toxicomani zilnic - FOTO

La trei luni după deschiderea sa la Paris, prima 'sală de consum de droguri' din Franţa, disponibilă şapte zile din şapte, primeşte zilnic aproape 200 de consumatori de stupefiante, conform asociaţiei care administrează locul.

"Avem între 170 şi 220 de persoane care vin zilnic să consume. După numai trei luni, este enorm, iar acest lucru arată că sala răspunde unei nevoi", a explicat pentru AFP preşedintele Asociaţiei Gaia, Jean-Pierre Lhomme, conform agerpres.

Citeşte şi: Omanul a preluat 10 deţinuţi de la Guantanamo

Deschisă la 17 octombrie 2016, sala a adăpostit în total circa 8.000 de consumatori, a precizat el.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au dus de asemenea la acest loc, denumit oficial 'sală de consum de risc mic', pentru a li se furniza material steril, conform asociaţiei.

content-image

Deschiderea acestei prime săli în Franţa a fost contestată de o parte a riveranilor, care se tem de o amplificare a delicvenţei şi a traficului de droguri în acest cartier din nord-estul capitalei, cunoscut deja pentru numărul mare de toxicomani.

Spaţiul, care are 400 de metri pătraţi, este situat în incinta unui spital, însă dispune de o intrare separată, protejată de un grilaj şi de o cameră de supraveghere. Deschis şapte zile din şapte, spaţiul are 12 posturi de consum, o sală de odihnă şi birouri unde toxicomanii pot cere sfaturi şi pot fi supuşi unor teste medicale, în special pentru depistarea virusului HIV şi a hepatitei C.

Deschiderea acestei săli la Paris a fost urmată de deschiderea unei a doua săli de consum la Strasbourg la 7 noiembrie, destinată consumatorilor din estul Franţei, dar şi celor care traversează frontiera din Germania, în cadrul unui program de testare a unor astfel de săli, posibil prin legea sănătăţii adoptată în decembrie 2015.

Lansând acest experiment prevăzut pentru o durată de şase ani, Franţa se alătură Germaniei, Australiei, Canadei, Spaniei, Danemarcei, Luxemburgului, Norvegiei, Olandei şi Elveţiei, unde deschiderea de săli de consum şi-a dovedit eficacitatea în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.