Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa s-a dezlănţuit la adresa Rusiei: O acuză de blocarea accesului inspectorilor OIAC în Douma

Prokerala.com
douma siria

Ministrul francez de externe, Jean-Yves le Drian, a acuzat vineri Rusia că blochează accesul inspectorilor Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în oraşul Douma de lângă Damasc, informează AFP. "În acest moment, inspectorii OIAC încă nu au acces la locul atacului cu gaz de la Douma", a arătat Le Drian într-o declaraţie scrisă. El a pus amânarea pe seama intenţiei de a se pierde dovezile şi a cerut ca inspectorii internaţionali să fie primiţi imediat şi fără restricţii, conform Agerpres.

Misiunea OIAC a sosit în Siria la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a determina dacă la Douma s-au folosit pe 7 aprilie arme chimice. Presupusul atac, pus pe seama forţelor guvernamentale siriene, s-a soldat cu zeci de morţi şi a determinat o ripostă prin lovituri aeriene ale Statelor Unite, Franţei şi Regatului Unit asupra unor obiective legate de armele chimice ale Siriei.

AFP citează şi alte detalii din declaraţia ministrului francez, care reaminteşte că Rusia - aliată a regimului de la Damasc - a făcut mai multe declaraţii oficiale contradictorii despre folosirea gazelor toxice la Douma: "într-o zi, atacul nu a avut loc, a doua zi a fost un act al grupărilor armate, după încă o zi - o manipulare occidentală. Nicio preocupare pentru coerenţă şi adevăr".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.