Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa şi Germania se contrazic în privinţa migranţilor: Acuzele la adresa Angelei Merkel

Angela Merkel, Francois Hollande

Politica de deschidere faţă de refugiaţi pe care o promovează cancelarul federal german Angela Merkel 'nu este sustenabilă pe termen lung', a estimat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu pentru presa germană ce va fi publicat sâmbătă, informează vineri AFP. 'Această politică, temporar justificată, nu este sustenabilă pe termen lung', a răspuns Valls întrebat dacă sprijină 'politica Angelei Merkel de deschidere a frontierelor'.

'Capacităţile noastre de primire sunt limitate, tensiunile din aceste ultime săptămâni - în Germania, dar şi în altă parte a Europei - ne obligă să spunem lucrurile clar: Europa nu-i poate primi pe toţi imigranţii care vin din Siria, Irak sau Africa', a afirmat premierul francez, în acest interviu acordat grupului de presă regional Funke. 'Europa trebuie să-şi reia controlul la frontierele sale şi politica sa pentru migraţie şi azil', a adăugat el. Criticile la adresa căii pe care Berlinul o urmează în problema refugiaţilor nu contenesc. Într-un alt interviu acordat în Germania cotidianului Handelsblatt, premierul rus Dmitri Medvedev a calificat 'pur şi simplu drept stupidă' politica europeană în ceea ce priveşte primirea de refugiaţi, politică pe care o promovează Angela Merkel şi care constă în a 'deschide larg uşile europene şi a-i invita pe toţi cei care doresc să vină' în Europa.

La rândul său, premierul polonez Beata Szydlo a îndemnat, într-un interviu pentru cotidianul Bild, la 'un viraj' în politica migraţiei promovate de cancelarul federal. Germania a primit de una singură, în 2015, peste un milion de cereri de azil, fapt care i-a adus Angelei Merkel tot mai multe critici şi în ţara sa, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.