Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa, surprinsă de includerea cetăţenilor Ciadului în noul decret al preşedintelui american privind migraţia

AFP
trump si macron

Franţa s-a declarat miercuri 'surprinsă' de includerea cetăţenilor Ciadului în noul decret privind migraţia al preşedintelui american Donald Trump şi şi-a exprimat speranţa că o soluţie va fi găsită cât mai repede între cele două ţări, informează AFP. 'Am aflat cu surprindere decizia SUA de a extinde la cetăţenii Ciadului noua interdicţie de intrare pe teritoriul lor', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes Romatet-Espagne.

'Ciadul este un partener decisiv în lupta împotriva terorismului (...) Franţa speră, în această privinţă, că SUA şi Ciadul, care sunt ţări aliate şi partenere, să găsească rapid o soluţie care să permită ridicarea acestei interdicţii', a adăugat ea, conform Agerpres.

Coreea de Nord, Venezuela şi Ciadul au fost incluse duminică pe lista ţărilor vizate de decretul american privind migraţia, ce le interzice în mod permanent cetăţenilor acestor ţări să traverseze frontierele americane. Potrivit preşedintelui american Donald Trump, Ciadul 'nu cooperează cu guvernul american' şi 'nu împărtăşeşte de manieră adecvată informaţiile ce vizează securitatea publică şi terorismul'.

N'Djamena, care a fost ţinta unor atentate comise de Boko Haram şi care participă în Mali la lupta împotriva grupărilor jihadiste, şi-a exprimat stupoarea faţă de această decizie a SUA, calificând-o drept 'ingratitudine' şi 'nedreaptă'. Preşedintele Ciadului, Idriss Deby Itno, a beneficiat miercuri de susţinerea Uniunii Africane, care şi-a exprimat 'perplexitatea' faţă de această măsură, 'mai ales dat fiind rolul important pe care N'Djamena îl are în lupta împotriva terorismului în bazinul Ciadului, în nordul Mali şi în Sahel'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.