Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Trei deputaţi ai opoziţiei merg la Damasc pentru a se întâlni cu Bashar al-Assad

bashar

Trei deputaţi francezi ai opoziţiei de dreapta, care afirmă că sunt angajaţi în apărarea drepturilor creştinilor din Orientul Mijlociu, se vor deplasa la Damasc pentru a se întâlni, marţi, cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, a declarat o sursă din anturajul unuia dintre ei, Jean-Frédéric Poisson, relatează AFP. 

"Acest voiaj urmează după o primă întâlnire a lui Poisson cu preşedintele sirian în luna iulie, în cursul căruia acesta a făcut apel la dialog cu acesta", a subliniat sursa citată. 

Jean-Frédéric Poisson este preşedintele şi unicul deputat al Partidului creştin-democrat, o formaţiune satelit a partidului Les Républicains (LR) al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. 

Cei doi colegi ai săi, Xavier Breton (LR) şi Véronique Besse, aleasă dintr-un mic partid suveranist, conduc în Adunarea naţională două grupuri de studii, unul privind Vaticanul şi celălalt dedicat creştinilor din Orientul Mijlociu. 

Cei trei deputaţi urmau să sosească luni seară la Beirut şi să se deplaseze marţi la Damasc, întorcându-se la Paris în ziua următoare. 

În luna martie, deplasarea a patru parlamentari francezi în Siria, printre care preşedintele grupului de prietenie Franţa-Siria din Adunarea naţională, Gérard Bapt, membru al Partidului socialist la putere, a provocat o vie polemică în Hexagon. 

Guvernul francez a reacţionat vehement, în special pentru că cei trei aleşi de opoziţie care îl însoţeau pe Gérard Bapt s-au întâlnit, spre deosebire de acesta, cu Bashar al-Assad.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.