Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa - Un spectacol de teatru despre conflictul israeliano-palestinian a câştigat Grand Prix de la Critique

reuters
acordul de la paris

"Tous des oiseaux", un spectacol de teatru despre identitate şi conflictul israeliano-palestinian, pus în scenă de regizorul de origine libaneză Wajdi Mouawad, a câştigat prestigiosul trofeu al criticilor francezi, Grand Prix de la Critique, luni, la Paris, informează AFP, preluată de Agerpres.

Acest spectacol cu o durată de patru ore, jucat în arabă, ebraică, engleză şi germană, reprezintă în acelaşi timp o frescă istorică şi povestea intimă a unei familii evreieşti, abordând cu mult curaj clivajele societăţii actuale.

Prezentat la teatrul parizian Colline, condus de Wajdi Mouawad, acelaşi spectacol a câştigat şi premiul pentru cea mai bună creaţie a unor elemente scenice.

Premiul pentru cel mai bun spectacol jucat în provincie a revenit show-ului "Saigon", de Caroline Guiela Nguyen, o piesă eveniment la Festivalului de la Avignon 2017, ce prezintă poveştile de viaţă ale exilaţilor vietnamezi.

"Tristesses", un spectacol în care regizoarea belgiană Anne-Cecile Vandalem a prezentat în maniera unui roman poliţist scandinav ascensiunea la putere, plină de cinism, a unei femei care conduce extrema-dreaptă din Danemarca, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol străin.

Benjamin Lavernhe, a cărui interpretare a entuziasmat presa de specialitate, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor graţie rolului său din spectacolul "Les Fourberies de Scapin", pus în scenă de Denis Podalydes la Comedia Franceză.

Actorul francez, cunoscut pentru rolul din filmul "Le sens de la fete", a concurat în acest an la premiul Cesar pentru cea mai bună speranţă masculină şi la premiul Moliere pentru cel mai bun actor al unui teatru public.

Anouk Grinberg a fost recompensată cu interpretarea sa din spectacolul "Un mois a la campagne", de Ivan Turgheniev, regizat de Alain Francon. Presa de specialitate a salutat interpretarea subtilă a actriţei Anouk Grinberg, distribuită în rolul soţiei frustrate Natalia Petrovna.

"Les ondes magnetiques", o comedie semnată de David Lescot despre posturile radiofonice clandestine din Franţa anilor 1980, a câştigat premiul criticilor pentru cea mai bună creaţie a unei piese în limba franceză.

Premiul pentru cel mai bun spectacol pus în scenă de un teatru privat a fost câştigat de "Seasonal Affective Disorder", o poveste de iubire transgresivă, semnată de Lola Molina.

În domeniul producţiilor muzicale, Marele Premiu a revenit operei comice "Le Domino Noir", regizată de Daniel-Francois Esprit Auber, al cărei director muzical este Patrick Davin.

În categoriile dedicate dansului şi baletului, Marele Premiu a fost împărţit de spectacolul "Finding now", de Andrew Skeels, jucat la Montreal, şi spectacolul "Crowd" al franţuzoaicei Gisele Vienne, în timp ce balerinii din "Shechter II", compania pentru juniori a coregrafului israelian Hofesh Shechter, au fost desemnaţi cei mai buni interpreţi.

Trofeele Grand Prix de la Critique sunt decernate de Asociaţia profesională a criticilor de teatru, de muzică şi de dans, care grupează 140 de jurnalişti din presa scrisă şi audio-vizuală din Franţa şi din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.