Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța va administra vaccinurile Johnson & Johnson persoanelor de peste 55 de ani, deși compania a decis să amâne livrările în Europa

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson

Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi administrat în Franţa persoanelor de peste 55 ani, la fel cum este cazul deja cu cel de la AstraZeneca, în care guvernul a declarat miercuri că îşi păstrează 'încrederea', transmite AFP.

Administrarea vaccinului monodoză produs de Johnson & Johnson a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei câtorva cazuri grave de cheaguri de sânge, potrivit agerpres.ro.

Citește și: În comparație cu papa Francisc, episcopii catolici polonezi SE OPUN vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson&Johnson, obținute din celule de la fetuși avortați

Compania a decis să amâne livrările în Europa, unde vaccinul său a fost cel de-al patrulea care a obţinut autorizarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), luna trecută.

'Am primit primul lot de vaccinuri, adică 200.000 de doze care au sosit la începutul săptămânii pe teritoriul nostru şi care sunt în curs de a fi trimise către medici de familie şi farmacii', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după o şedinţă de guvern.

Vaccinul 'va fi, evident, distribuit şi administrat în aceleaşi condiţii ca şi cele prevăzute astăzi pentru vaccinul AstraZeneca, adică pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani', a adăugat el.

Citește și: BREAKING Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

Attal a mai reafirmat 'încrederea' autorităţilor franceze faţă de vaccinul AstraZeneca, care utilizează ca suport un tip de virus foarte comun denumit adenovirus, o tehnologie similară celei folosite de Johnson & Johnson.

Acest vaccin 'arată foarte bune rezultate, protejează eficient împotriva formele grave', a subliniat Attal.

Vaccinul de la AstraZeneca beneficiază, de asemenea, de un aviz favorabil de la EMA şi OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.