Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța va adopta legi stricte de licențiere pentru firmele cripto! Cei nou veniți, direct vizaţi de noile reguli

cointelegraph.com
mancare criptomonede

Adunarea Națională Franceză a votat în favoarea legiferării unor reguli mai stricte de licențiere pentru noile firme de criptomonede, pentru a armoniza legile locale cu standardele propuse de Uniunea Europeană (UE).

Votul a fost trecut cu 109 voturi (60,5%) pentru la 71 (39,5%) împotrivă. Senatul francez a adoptat deja proiectul de lege , care îi revine acum președintelui Emmanuel Macron, care are 15 zile fie să-l aprobe, fie să îl trimită înapoi legislativului, conform cointelegraph.com.

Dacă va fi adoptată, noua lege ar obliga furnizorii de servicii de criptomonede din Franța să respecte reguli mai stricte împotriva spălării banilor, să arate că fondurile clienților sunt separate, să adere la noile orientări privind raportarea către autoritățile de reglementare și să ofere dezvăluiri mai detaliate privind riscurile și conflictele de interese, deoarece un mijloc de consolidare a protecției consumatorilor.

Cu toate acestea, conținutul proiectului de lege nu s-ar aplica celor 60 de firme criptografice înregistrate la Autoritatea Piețelor Financiare (AMF), autoritatea de reglementare financiară a țării. Aceste firme vor continua să respecte regulile AMF până la probabila adoptare a reglementărilor cripto proprii ale UE cu proiectul de lege privind piețele în cripto-active (MiCA).

Prin urmare, regulile mai stricte s-ar aplica numai firmelor cripto care se înregistrează începând cu iulie.

Printre cele 60 de companii înregistrate la AMF se numără Binance, care a început recent să piloteze plățile în magazine în Franța cu platforma de plată bazată pe cloud Ingenico prin Binance Pay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.