Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța va lansa Carta turistică pentru a se asigura că vizitatorii se vor simți bineveniți la Paris

Motion Array
Franta steag

Președintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să instituie o Cartă a turiștilor pentru a veni în ajutorul afluxului de vizitatori străini care se așteaptă să sosească la Paris pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor.

Macron a prezidat o reuniune a Consiliului Olimpic și Paralimpic, în cadrul căreia oficialii guvernului și ai Paris 2024 au discutat despre modul în care Franța va răspunde la o creștere a turismului în timpul Jocurilor, potrivit Agerpres.

Macron a dezvăluit că guvernul va adopta o "cartă de angajament privind cazarea turistică mobilată" pentru a asigura "o primire exemplară".

Conform planurilor, va fi creat un "observator al prețurilor" pentru a monitoriza costul cazării și pentru a oferi cele mai recente informații turiștilor.

O altă măsură prezentată de Macron a fost ca întregul sector hotelier și al restaurantelor să semneze în noiembrie un contract prin care se vor angaja să respecte mai multe puncte care vizează îmbunătățirea experienței turiștilor.

Printre acestea se numără îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice, accesibilitatea și ecologia și utilizarea produselor locale, în timp ce Macron a cerut promovarea "satelor gastronomice" pentru a prezenta diversitatea și calitatea agriculturii și gastronomiei franceze.

Guvernul francez a subliniat, de asemenea, necesitatea de a consolida Direcția Generală a Politicii de Concurență, a Consumatorului și a Controlului Fraudelor pentru a asigura respectarea standardelor de calitate și de sănătate și pentru a ajuta persoanele cu mobilitate redusă prin punerea la dispoziție a 5.000 de camere în unități de cazare din capitală.

Macron s-a angajat recent să investească 1,5 miliarde de euro pentru a îmbunătăți accesibilitatea locurilor publice înainte de Paris 2024.

Transportul a fost unul dintre principalele motive de îngrijorare, în timp ce Parisul se pregătește pentru o creștere a cererii de servicii în timpul Jocurilor.

În cadrul reuniunii Consiliului Olimpic și Paralimpic, guvernul francez a promis să creeze "traseul călătorului" - o foaie de parcurs cu angajamente din partea operatorilor de transport pentru a asigura o reducere a timpilor de așteptare.

De asemenea, există planuri de a crea o aplicație pentru telefoane inteligente pe care vizitatorii ar putea să o folosească pentru a rezerva hoteluri și restaurante, pentru a afla rutele de transport și pentru a cumpăra bilete la muzee.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 ar trebui să se desfășoare între 26 iulie și 11 august, iar Jocurile Paralimpice sunt programate între 28 august și 8 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.