Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa va reînscrie Panama pe lista paradiselor fiscale

pplware.sapo.pt
panama papers

Ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin a declarat marţi că Parisul va reînscrie Panama pe lista statelor şi jurisdicţiilor necooperante în domeniul fiscalităţii, ca urmare a dezvăluirilor făcute în cadrul scandalului "Panama Papers", informează AFP şi Reuters.

"Panama este o ţară care a vrut să ne facă să credem că are capacitatea de a respecta marile principii internaţionale în materie de fiscalitate şi astfel a obţinut scoaterea sa de pe lista neagră a paradiselor fiscale", a declarat Michel Sapin într-o audiere în Parlamentul francez. "Acest lucru nu mai este posibil, iar Franţa a decis să reînscrie Panama pe lista ţărilor necooperante în domeniul fiscalităţii, cu toate consecinţele care vor decurge de aici pentru cei care vor derula tranzacţii cu Panama", a precizat Michel Sapin.

Anterior, justiţia franceză a anunţat luni, deschiderea unei anchete pentru 'spălare de bani în formă agravată'. Practicile dezvăluite de investigaţia jurnalistică sunt "susceptibile să privească rezidenţi fiscali francezi", a explicat Parchetul financiar francez, citat de AFP. Scandalul "Panama Papers" a dezvăluit o vastă reţea de evaziune fiscală, în care sunt implicaţi înalţi responsabili politici, miliardari şi sportivi de renume din întreaga lume, datorită celor circa 11,5 milioane de documente ce provin de la cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca, scoase la iveală de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ). Documentele din arhiva acestei societăţi panameze relevă că, începând din anul 1977 şi până în 2015, ea a creat sau administrat peste 214.000 de entităţi offshore în 21 de paradisuri fiscale pentru clienţi proveniţi din peste 200 de ţări şi teritorii.

Mai multe ţări, inclusiv România, au deschis anchete după şocul provocat de operaţiunea jurnalistică cunoscută de acum sub codul "Panama Papers", care dezvăluie un vast sistem de evaziune fiscală implicând înalţi responsabili politici, sportivi şi miliardari, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.