Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa vrea un 'partener puternic' în Germania pentru planurile de reformă a Europei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Propunerile preşedintelui Emmanuel Macron de reformă a Europei vor fi mai greu de realizat dacă Franţa nu are un 'partener puternic' în Germania, a declarat luni noul purtător de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, relatează Reuters şi AFP. 'Acordăm, bineînţeles, o atenţie deosebită tuturor acelor lucruri care ar putea contribui la stabilizarea situaţiei politice (în Germania), pentru că fără un partener puternic va fi cu siguranţă mult mai greu să realizăm proiectul european ambiţios al preşedintelui Macron, asupra unor subiecte fundamentale pentru Uniunea Europeană şi foarte concrete pentru concetăţenii noştri', a spus Griveaux în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

Franţa priveşte 'cu atenţie tot ceea ce poate să stabilizeze' situaţia politică din Germania, a mai spus oficialul francez, după schimbarea poziţiei Partidului Social-Democrat (SPD), care a cedat presiunilor şi s-a arătat dispus să discute cu tabăra cancelarului Angela Merkel în legătură cu formarea unei alianţe de guvernare. La rândul său, Merkel a declarat sâmbătă că este hotărâtă să formeze un guvern 'foarte rapid', relatează AFP.

'Înţelegeţi că nu este de competenţa mea să comentez foarte mult asupra situaţiei politice dintr-o ţară vecină, care este un partener important al Franţei. Însă, este evident faptul că Franţa are de câştigat dintr-o situaţie politică stabilă, durabilă şi puternică ce va permite Germaniei să-şi păstreze rolul pe care l-a avut întotdeauna în Europa, dar şi în relaţia cu Franţa', a mai spus Griveaux. 'Europa va fi construită prin realizări concrete, uşor de înţeles de popoarele europene şi, în această luptă, Germania este un partener esenţial al Franţei', a adăugat purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.