Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele liderului Al-Qaida din Egipit a fost eliberat

al qaida

Autorităţile egiptene l-au eliberat joi pe fratele actualului lider al reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, care rămâne însă vizat de o anchetă pentru promovarea ideii creării unui 'grup terorist', a declarat un oficial al poliţiei egiptene, relatează AFP. Egipteanul Mohamed al-Zawahiri a fost arestat în august 2013, în plină campanie de represiune împotriva Frăţiei Musulmane, la o lună după ce armata l-a destituit şi arestat pe preşedintele egiptean Mohamed Morsi, provenit din această grupare.

Într-un prim proces, Mohamed al-Zawahiri a fost judecat împreună cu alţi 60 de inculpaţi pentru crearea unui 'grup terorist legat de Al-Qaida', care ar fi pregătit atacuri împotriva forţelor de securitate şi a comunităţii creştine. În octombrie 2015, zece persoane au fost condamnate la moarte în acest caz, însă Zawahiri a fost achitat. Cu toate acestea, judecătorul i-a cerut procurorului să deschidă o anchetă în legătură cu comentariile făcute de Zawahiri în timpul procesului, afirmând că 'a avut sentimentul că acesta a promovat ideea creării unui alt grup terorist". 'Tatăl meu a fost eliberat, el a ajuns acasă în această dimineaţă', a declarat joi fiul lui Zawahiri, Abdel Rahmane. Un tribunal din Cairo a ordonat pe 23 februarie punerea în libertatea a lui Zawahiri.

Un responsabil al poliţiei a confirmat de asemenea eliberarea joi a lui Mohamed al-Zawahiri. După ce fostul şef al armatei Abdel Fattah al-Sissi l-a destituit şi a dispus arestarea pe 3 iulie 2013 a lui Mohamed Morsi, primul preşedinte ales în mod democratic în Egipt, peste 1.400 de susţinători ai acestuia din urmă au fost ucişi, mai mult de 15.000 au fost închişi şi sute au fost condamnaţi la moarte într-un proces denunţat ferm de ONU. La sfârşitul anului 2013, gruparea Frăţia Musulmană a fost declarată 'organizaţie teroristă', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.