Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frăția cu dracul, în Mexic: un episcop cere un pact oficial cu criminalitatea organizată

Sigifedo Noriega

Episcopul Sigifredo Noriega, din statul mexican Zacatecas (centru), grav afectat de violenţele legate de traficul de droguri, a propus un "pact social" care să integreze criminalitatea organizată, într-un moment în care Biserica Catolică ia tot mai mult poziţie faţă de violenţa care afectează o parte a Mexicului, relatează AFP.

"Nu este vorba doar despre un pact cu persoanele care fac rău, ci de un pact cu toată societatea, inclusiv cu răufăcătorii pentru ca aceştia să se poată integra cumva", a declarat episcopul pentru ediţia de marţi a ziarului Milenio.

Citește și: Traficanții de droguri nu se sperie nici de NATO: un laborator de Ecstasy a fost descoperit lângă o bază militară

Episcopul Noriega a fost el însuşi reţinut de un grup armat într-o blocadă când se deplasa în statul vecin Jalisco (vest). "Ceea ce m-a frapat a fost că nu era nici Garda Naţională, nici armata. Erau persoane dintr-o grupare criminală", a povestit el. Criticile Bisericii la adresa guvernului s-au înmulţit după asasinarea a doi iezuiţi, pe 27 iunie, în nordul Mexicului.

"Ne confruntăm cu o problemă complexă care are nevoie de toată lumea pentru a fi atacată de la rădăcină", a declarat Conferinţa Episcopală, care a anunţat că va fi adus un omagiu în timpul slujbelor din 10 iulie "tuturor preoţilor, călugăriţelor şi călugărilor care au fost ucişi în ţară". "Nu negociem" cu criminalii, a declarat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care a afirmat că refuză "legea talionului", repetând că "nu vrea să răspundă la violenţă cu violenţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.