Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frații Alfred și George Degiorgio acuzați de uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia au pledat vinovați, la aproape 5 ani de la moartea acesteia

bbc.com
Daphne Caruana Galizia

Frații Alfred și George Degiorgio acuzați că au declanșat dispozitivul care a ucis-o pe jurnalista malteză anticorupție Daphne Caruana Galizia în fața casei ei, în octombrie 2017, au pledat vinovați, relatează AFP.

„Ei pledează vinovați”, a spus avocatul lui George și Alfred Degiorgio, Simon Micallef Stafrace.

Cei doi au fost judecați vineri pentru uciderea jurnalistei malteze anticorupție Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, în urmă cu aproape cinci ani.

George Degiorgio a mărturisit crima într-un interviu acordat Reuters în iulie 2022 și a spus că dacă ar fi știut mai multe despre Daphne Caruana Galizia atunci ar fi cerut mai mulți bani pentru a realiza atacul.

"Dacă aș fi știut, aș fi luat 10 milioane. Nu 150.000", a spus el, referindu-se la suma în euro pe care a spus el că a primit-o pentru a o ucide pe jurnalistă.

"Pentru mine a fost doar o afacere. Da!" a spus el unui reporter Reuters. Mai târziu a adăugat: „Desigur că îmi pare rău”.

Autoritățile malteze l-au acuzat pe Degiorgio și pe alți doi bărbați – fratele său Alfred și un asociat, Vince Muscat – că au ucis-o pe Caruana Galizia în octombrie 2017, la ordinul unui om de afaceri de top din insulă.

Degiorgio a declarat atunci pentru Reuters că va pleda vinovat în fața oricărui juriu. „Am de gând să vorbesc cu magistratul”, a spus el. El a indicat că va depune mărturie pentru a implica și pe alții în uciderea ei, cât și într-un complot anterior nerealizat de ucidere a jurnalistei.

Motivul lui, a spus el, este să caute o reducere a pedepsei pentru el și Alfred și să se asigure că „nu vom cădea singuri!”

Muscat a pledat vinovat de acuzațiile de crimă în 2021 și a fost condamnat la o pedeapsă redusă de 15 ani de închisoare, în schimbul mărturiei despre acest caz și despre alte infracțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.