Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fraţii Micula lovesc din nou: Poprire pe fondurile ROMATSA

romatsa

Cunoscuţii oameni de afaceri Ioan şi Viorel Micula, patronii European Drinks, au pus poprire pe fondurile Romatsa. Cei doi vor să recupereze o datorie de milioane de euro, potrivit Digi24. Decizia a fost obţinută la instanţă din Belgia.

Veniturile pe care Romatsa ar trebui să le încaseze de la Eurocontrol sunt blocate până la întregirea sumei de 85 de milioane de euro datorate fraţilor Micula. Suma reprezintă jumătate din încasările Romatsa pe un an. Reprezentanţii companiei au plecat la Bruxelles pentru a negocia.

Din spusele liderului de sindicat de la Romatsa, compania de control aerian este o victimă colaterală între fraţii Micula şi statul român. Afaceriştii au de recuperat de la statul român o mare sumă de bani, iar aceştia s-au îndreptat către companiile de stat pentru a recupera banii.

Comisia Europeană (CE) a declanşat, în iunie, acţiuni de sancţionare a cinci state membre UE, printre care Suedia şi România, cerându-le să-şi anuleze tratatul bilateral pentru investiţii perfectate înainte de aderarea la UE. Tratatul bilateral pentru investiţii între Suedia şi România stă la baza unor stimulente acordate fraţilor Micula pentru fabricile lor de răcoritoare şi băutori alcoolice din România, care în prezent fac obiectul unui litigiu la Curtea de Arbitraj de la Washington. Curtea a obligat recent statul român să le acorde celor doi oameni de afaceri depagubiri de zeci de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.