Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frauda anului 2024! Vestul Sălbatic al lumii cripto a lovit în Coreea de Sud. Peste 800 milioane de dolari s-au evaporat de la 16.000 de clienți Haru Invest

cryptobriefing.com
catuse criptomonede

Procurorii sud-coreeni au arestat mai mulți directori ai platformei de randament în criptomonede Haru Invest, care a suspendat retragerile în iunie 2023, conform cointelegraph.com.

Unitatea virtuală de investigare a infracțiunilor din cadrul Procuraturii din Seul Southern District a arestat trei persoane cheie din spatele lui Haru Invest, a informat agenția locală de știri Yonhap pe 6 februarie.

Frauda anului 2024! Vestul Sălbatic al lumii cripto a lovit în Coreea de Sud

Printre persoanele arestate se numără CEO-ul lui Haru Invest și alți doi directori, au anunțat procurorii. Directorii sunt reținuți sub acuzația de furt de 1,1 trilioane de woni (830 de milioane de dolari) în criptomonede de la 16.000 de clienți Haru Invest.

Potrivit acuzării, directorii Haru Invest au deturnat majoritatea monedelor depuse de clienți prin reinvestirea activelor din martie 2020 până în iunie 2023. Fostii directori ar fi declarat în mod fals pe Haru că operează o afacere stabilă folosind „tehnici de investiții diversificate fără riscuri”.

Vestea vine la scurt timp după ce Haru Invest a postat un alt anunț „fără informații”. Firma a luat legătura cu X (fosta platformă Twitter) pe 4 februarie pentru a observa că „nu există actualizări speciale de distribuit în această săptămână”. Declarația este semnată de CEO-ul Haru Invest, Hugo Lee. Scrie:

Deocamdată, nu sunt disponibile informații cu privire la investigațiile și situația generală în urma reținerii lui Bang Jun-ho, acționarul majoritar al B&S Holdings. Ne continuăm diferitele eforturi pentru recuperarea activelor

Haru Invest a suspendat brusc retragerilepe 13 iunie 2023. Delio, o companie de depozit și de administrare care avea o parte din fondurile sale la Haru Invest, a oprit și ea retragerile a doua zi .

Haru Invest a susținut ulterior că problemele au fost cauzate de presupusa activitate frauduloasă a operatorului B&S Holdings, cunoscut anterior ca Aventus.

Înființată în 2019, Haru Invest a gestionat o platformă de randament al criptomonedelor, comercializându-și serviciile oferind investitorilor posibilitatea de a câștiga rate anuale ale dobânzii de până la 12% la depozitele de criptomonede.

După suspendarea retragerilor, Delio și alți investitori afectați au intentat un proces colectiv împotriva lui Haru în iunie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.