Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fraudă din reciclarea deșeurilor în valoare de 17 milioane de euro demascată de inspectorii ANAF

gunoi deseuri

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală, din cadrul ANAF, au investigat o reţea frauduloasă de şapte firme specializate în colectarea şi reciclarea deşeurilor, ai căror organizatori au fraudat cu circa 3,5 milioane de euro (peste 17 milioane de lei) bugetul general consolidat al statului, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform agerpres.

"În scopul sustragerii de la plata obligaţiilor prevăzute de lege, grupul organizat a disimulat reciclarea a peste 8.400 tone de deşeuri de ambalaj, printr-un circuit fraudulos în care pentru activitatea de colectare au fost folosite exclusiv firme tip "fantomă", înregistrate în judeţele Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Constanţa şi Municipiul Bucureşti. Deşi nu aveau personal angajat şi nici mijloace tehnice necesare gestionării deşeurilor, cei care operau în spatele acestor firme fantomă raportau fictiv colectarea de la persoane fizice a deşeurilor de ambalaje de plastic/PET", se arată într-un comunicat al ANAF transmis miercuri AGERPRES.

Pe circuit, se interpunea societatea aflată în centrul reţelei, specializată în reciclare. Practic, această societate cu sediul în judeţul Timiş coordona activitatea frauduloasă a întregii reţele şi raporta operaţiuni fictive către Organizaţiile de Implementare a Răspunderii Extinse a Producătorului cu care avea încheiate contracte de administrare a operaţiunilor de colectare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje plastic şi PET.

Prin crearea acestui circuit tranzacţional fictiv, organizat pe paliere bine determinate, s-au disimulat operaţiunile de colectare şi reciclare a deşeurilor cu scopul de a sustrage de la plată sumele datorate bugetului general consolidat al statului.

Pentru continuarea cercetărilor şi recuperarea prejudiciului cauzat vor fi sesizate organele de urmărire penală competente, subliniază ANAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.