Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fraude de peste 1 milion de euro cu utilaje agricole inexistente: Utilajele au fost scoase la vânzare

IRUM
tractor

Aproximativ 140 de persoane din mai multe state europene au fost înșelați de persoane care au postat anunțuripe site-uri de profil, privind vânzarea de utilaje agricole și de construcții, care, în realitate nu existau. Polițiștii au descins, vineri, la mai multe locații ale celor acuzați, potrivit Mediafax.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT Gorj au făcut, vineri, 16 percheziții domiciliare, dintre care cinci în Gorj și 11 în Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, care opera din 2013.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, doi bărbați, din judeţele Vâlcea și Gorj, ar fi inițiat şi constituit, în cele două județe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane. Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate”, anunță Poliția Română.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste un milion de euro.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au confiscat 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum și mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri și înscrisuri.

De asemenea, 14 persoane au fost duse la sediile DIICOT Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, pentru continuarea cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

La activități au participat și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova „Fraţii Buzeşti”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.