Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF a salvat-o pe Dinamo și a anunțat noul sistem competițional: Cum se va decide campioana, dar și retrogradatele, de acum înainte

Inquam Photos / Manases Sandor
CFR CLuj campioana campionat

Din sezonul 2020-2021, sistemul competițional în CASA Liga 1 se va schimba. Astfel, la startul competiției vor fi 16 echipe în loc de 14 ca până acum.

”Vor fi, așadar, 30 de etape în sezonul regulat, iar în faza a doua se va intra în sistemul play off/out, cu șase echipe în play-off, cu meciuri tur retur și 10 echipe în play-out, care vor juca doar un meci între ele, conform modelului implementat în sezonul 2019-2020 în play-off-ul din Liga a 2-a. Pe cale de consecință, în play-out se vor disputa doar nouă jocuri, primele cinci echipe având un meci în plus pe teren propriu.

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

În sezoanele 2020-2021, 2021-2022 și 2022-2023, vor retrograda direct echipele care vor termina în play-out pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa baraj de menținere/promovare în Liga 1, în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3 din Liga a 2-a.

În ideea ca toate meciurile din play-out să primească o miză sportivă superioară, se va disputa o finală între locul 1 și locul 2. Câștigătoarea va juca împotriva echipei care a obținut ultimul loc de participare în Europa în play-off, pentru a se stabili astfel echipa care va fi înscrisă în UEFA Europa League”, anunță FRF.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.