Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Friedrich Merz - noul preşedinte al CDU. El vrea să conteste Guvernul Olaf Scholz

Friedrich Merz

Friedrich Merz a fost ales formal, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), el pledând pentru "înnoirea" formaţiunii politice din Germania şi pentru intensificarea acţiunilor de contestare a cancelarului social-democrat Olaf Scholz, conform publicaţiei Die Welt.

Friedrich Merz a fost confirmat în funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) cu 94,6% din voturi, în cadrul congresului formaţiunii de centru-dreapta, desfăşurat în format online. Mario Czaja a fost ales secretar general al CDU.

"Votul de astăzi este un semnal puternic în sensul schimbării, în sensul înnoirii Uniunii Creştin-Democrate", a afirmat Friedrich Merz. "Nu ne-am pierdut încrederea în noi înşine. Este necesară o coaliţie guvernamentală care să fie în slujba ţării, care să ofere soluţii la actualele probleme urgente, care să ajungă din nou la guvernare", a adăugat Friedrich Merz.

"CDU trebuie să devină o forţă capabilă să îl conteste pe actualul cancelar", a subliniat Merz.

Congresul de sâmbătă a fost a doua etapă a procesului de alegere a liderului Uniunii Creştin-Democrate, principala formaţiune de opoziţie din Germania. În prima etapă, desfăşurată în decembrie 2021, Friedrich Merz s-a clasat pe primul loc într-un scrutin intern, primind 66% din voturile celor aproximativ 400.000 de membri ai Uniunii Creştin-Democrate.

Friedrich Merz a cerut în repetate rânduri schimbarea liniei politice a CDU. Formaţiunea politică se află în criză profundă, după ce Guvernul Angela Merkel a condus Germania timp de 16 ani. Annegret Kramp-Karrenbauer şi Armin Laschet au condus Uniunea Creştin-Democrată în ultimii doi ani, iar formaţiunea a pierdut guvernarea întrucât s-a situat pe locul al doilea, după Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), în scrutinul parlamentar din septembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.