Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frig extrem în Siberia: Temperaturi de -58°C în zone întinse

Meteo
vreme rece siberiana

Vremea arctică a cuprins zone extinse ale Rusiei marţi, când temperaturile din mai multe regiuni sălbatice ale Siberiei au coborât până la valori de -58 grade Celsius, informează Reuters.

Iakuţk, unul dintre cele mai friguroase oraşe din lume, care se află la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova, a fost acoperit de nori şi ceaţă, după cum au arătat filmări realizate cu ajutorul unor drone, potrivit Agerpres.

"Am venit special aici, în Iakuţk, pentru a experimenta o astfel de vreme - sunt norocos, pentru că, de obicei, în decembrie nu ai parte de aşa ceva", a declarat Danil, cu barba, căciula şi fularul acoperite de cristale de gheaţă.

"De fapt, nu mi-e prea frig, pentru că m-am pregătit corespunzător. Dacă nu aş fi avut hainele potrivite, aş fi îngheţat în câteva minute", a adăugat el.

El mai spune că temperaturile extreme au făcut ca haina lui să devină mult mai rigidă, iar telefonul său mobil s-a descărcat în doar câteva minute. Cele două perechi de mănuşi au fost esenţiale, la fel şi straturile multiple de îmbrăcăminte.

Temperaturile din Republica Saha (Iacuţia), o vastă regiune doar cu puţin mai mică decât India şi aflată în partea nord-estică a Siberiei, au coborât mai jos de -55 de grade Celsius pe timpul nopţii.

În Oimiakon, o aşezare din Saha, temperatura înregistrată marţi a fost de -58°C. Meteorologii afirmă că această temperatură ar putea fi resimţită ca şi cum afară ar fi -63°C, din cauza umidităţii şi a vântului.

În piaţa din Iakuţk, peştii erau vânduţi complet congelaţi, ambalaţi în zeci de cutii. Nu era nevoie de niciun congelator. Vânzătoarele purtau căciuli mari de blană.

"Chiar este ger", a declarat unul dintre localnici, Piotr. "Trebuie doar să ai pe tine haine potrivite şi de bună calitate, iar totul va fi ok. Principalul lucru este să continui să te mişti, pentru ca sângele să circule", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.