Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frigul ajută la o îmbătrânire frumoasă

Inquam Photos/Octav Ganea
oameni pe strada iarna frig viscol

Frigul ajută la o îmbătrânire frumoasă

Un studiu despre care nu avem niciun fel de date că ar fi fost finanțat de vreo primărie sau de politicieni din România, ci de Universitatea din Köln, susține că frigul ar avea niște beneficii nebănuite, și încă puțin înțelese, asupra procesului de îmbătrânire.

Ce spune noul studiu

Astfel, autorii studiului care a fost publicat în revista Nature Aging afirmă că reducerea temperaturii corporale duce la anihilarea proteinelor dăunătoare care se fac vinovate, spre exemplu, de apariția sclerozei, a Alzheimerului sau a bolii Huntigton.

Testele pe șoareci au arătat că o reducere a temperaturii corporale cu 0,5 grade a crescut durata de viață a acestora. Același lucru s-a întâmplat și cu nematodele (sau viermii cilindrici) atunci când au fost introduse într-un mediu cu temperatură cu cinci grade mai scăzută decât cea normală.

Cum oamenii sunt ceva mai evoluați decât nematodele, o scădere a temperaturii corporale cu doar un grad poate duce la hipotermie. Dar, spun cercetătorii, nu pot ignora faptul că în ultimii 100 de ani, temperatura medie corporală a oamenilor a scăzut cu 0,03 grade per deceniu. Fapt pe care ei îl corelează cu bine documentata creștere a duratei de viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.