Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fritz rămâne cu buza friptă - Triplarea impozitelor din Timișoara, anulată de judecători

ziua de vest
Dominic Fritz

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat decizia în dosarul triplării impozitelor pentru clădiri nerezidențiale deținute de persoane fizice. Hotărârea de Consiliu Local, luată în 2021 pentru impozitele din 2022, a fost declarată ilegală. Hotărârea instanței este definitivă.

Potrivit adevarul.ro, judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins joi, 8 iunie 2023, recursul prin care Consiliul Local Timișoara a atacat sentința Tribunalului Timiș, prin care hotărârea de triplare a impozitelor pentru clădiri nerezideințiale a fost declarată ilegală, la plângerea avocatului Anton Trăilescu.

Avocatul Ionuț Trăilescu, care l-a reprezentat în acest dosar pe tatăl său, a declarat că Primăria Timișoara ar trebui să le dea banii înapoi celor care au fost afectați de majorarea impozitului.

De ce a fost declarată ilegală hotărârea de consiliu local

În procesul de la Tribunalul Timiș, avocatul Anton Trăilescu a reclamat mai multe ilegalități din procesul de emiterea a hotărârii de Consiliu Local prin care au fost stabilite impozitele și taxele din 2022.

Tribunalul Timiș a admis acțiunea avocatului Anton Trăilescu și a anulat prevederile Hotărârii de Consiliu Local prin care impozitele pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice au fost triplate.

„Tribunalul constată că pârâtul Consiliul Local nu a făcut dovada faptului că anterior adoptării actului administrativ contestat ar exista vreo hotărâre a autorităţii deliberative prin care să fie stabilite criteriile economice, sociale, geografice, urbanistice, precum şi necesităţile bugetare locale care să justifice majorarea impozitului cu o cotă adiţională de 50%. Instanţa nu va reţine susţinerile pârâtului potrivit cărora aceste criterii sunt cuprinse în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

Tribunalul a mai reținut că „un referat de aprobare a proiectului de hotărâre nu poate suplini lipsa unei hotărâri a consiliului local prin care să fie stabilite în mod clar criteriile avute în vedere pentru majorarea cotei de impozit”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.