Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontex: Imigraţia ilegală în UE a crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2023

Frontex
Frontex

Imigraţia ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2023 comparativ cu un an în urmă, a anunţat luni agenţia de frontieră a blocului, citată de Reuters, în timp ce rutele mediteraneene reprezintă majoritatea sosirilor.

Frontex a raportat 132.370 de încercări de a intra în UE în afara trecerilor regulate ale frontierei de la începutul anului până la sfârşitul lunii iunie, declarând că ele au fost cu 10% mai multe decât în aceeaşi perioadă în 2022, potrivit Agerpres.

Traversările Mediteranei centrale au reprezentat jumătate din numărul total al sosirilor în timp ce ele au crescut din Tunisia până în Italia. Traficul pe toate celelalte rute către UE a scăzut din prima jumătate a anului 2022.

La începutul acestei luni, UE a semnat un acord cu Tunisia pentru a stopa imigraţia ilegală spre bloc, hotărât să-şi întărească controlul asupra sosirilor pe mare înaintea alegerilor paneuropene peste un an.

UE face eforturi de mult timp pentru a reduce imigraţia ilegală din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia în ciuda criticilor din partea grupurilor pentru apărarea drepturilor.

Organismul UE de supraveghere a drepturilor a anunţat că va investiga acordul cu Tunisia şi examinează deja dacă Frontex îşi onorează obligaţiile privind drepturile omului, inclusiv datoria de a salva vieţi pe mare, în timp ce contribuie la gestionarea frontierelor externe ale blocului celor 27 de naţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.