Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontul Naţional a sesizat OLAF pentru presupuse angajări fictive de asistenţi la PE

parlamentul european

Frontul Naţional (FN, extrema dreaptă franceză) a sesizat Oficiul European Antifraudă (OLAF) în cazul unor eurodeputaţi din alte formaţiuni care ar fi recurs, potrivit FN, la angajări fictive sau ilegale de asistenţi în Parlamentul European, transmite marţi AFP, citând surse din cadrul OLAF. Contraatacul FN intervine în contextul în care această formaţiune şi şefa sa, Marine Le Pen, candidată în alegerile prezidenţiale din Franţa, sunt la rândul lor suspectate de astfel de practici.

'OLAF poate confirma că a primit pe 28 martie aceste alegaţii' din partea Frontului Naţional, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a oficiului. Experţi specializaţi vor evalua informaţiile transmise de FN, pentru a stabili dacă OLAF este competent pentru a le exploata şi dacă există 'o suspiciune suficientă de fraudă, corupţie sau activitate ilegală afectând interesele financiare ale UE' pentru a deschide o anchetă, a indicat purtătoarea de cuvânt, precizând că OLAF 'nu poate face alte comentarii în acest stadiu'.

Vicepreşedintele FN Florian Philippot a declarat pentru AFP că 'în jur de 30 de asistenţi' lucrând pentru 'circa 20 de europarlamentari' sunt vizaţi de sesizare, 'făcută în numele egalităţii de tratament', fără a preciza numele acestora. Parlamentul European a deschis proceduri de recuperare a 1,1 milioane de euro în urma prejudiciilor cauzate de angajări fictive de asistenţi de către Frontul Naţional. Recuperarea fondurilor se face lunar din indemnizaţiile a şase eurodeputaţi ai FN, printre care Marine Le Pen (circa 340.000 de euro) şi tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen (în jur de 320.000 de euro), conform Agerpres.

Parlamentul European s-a constituit parte civilă în ancheta deschisă în Franţa în legătură cu suspiciunile de angajări fictive, contestate vehement de Frontul Naţional. Doi asistenţi europarlamentari au fost inculpaţi, iar două eurodeputate, Marine Le Pen şi Marie-Christine Boutonnet, s-au prevalat de imunitatea parlamentară şi nu au dat curs convocării de către judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.